اینداست سولار تبریز

در سمینار «اینداست سولار تبریز»  که 7 خرداد امسال توسط انجمن ساتکا در تبریز برگزار گردید، موارد قانونی، فنی و اقتصـادی احداث نیروگاه در واحدهای صنعتی از طرف ارگانهای حاضر در سمینار، انجمن ساتکا و شرکتهای بخش خصوصی ارائه شد.

آقای ادیب فر عضو هیات مدیره انجمن در خصوص ظرفیت های آذربایجان برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر صحبت کرد. آقای صالحی، رئیس هیات مدیره انجمن بر نقش حمایتی و تسهیل‌گری انجمن در کنار بخش خصوصی و اهمیت همکاری نزدیک میان صنعت، انجمن و دولت تأکید نمود. آقای غفوری، عضو هیات مدیره انجمن مدل‌های قانونی احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر را تشریح نمود و همچنین آقای کریمی عضو هیات مدیره انجمن موضوع هزینه تولید برق (LCOE) و اهمیت آن در تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاری را مطرح کردند و بر ضرورت توجه صنایع به مالیــات کربن  تأکید نمودند، وی در ادامه به این مبحث پرداختند که در صورت عدم کنترل انتشار کربن در فرایند تولید، صنایع مجبور به پرداخت مالیات کربن در بازارهای هدف خواهند بود.

در بخش بعد، آقای مهندس کوثری‌زاده از شرکت مانا انرژی پاک به معرفی پنل‌های تولیدی این شرکت همچنین طراحی، تأمین و احداث نیروگاه‌های خورشیدی پرداختند و راهکارهای عملی این مجموعه برای توسعه پروژه‌های تجدیدپذیر را تشریح نمودند.

نمایشگاه جانبی این رویداد با حضور ۲۰ شرکت فعال در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر برگزار شد. در این بخش، شرکت‌ها به معرفی محصولات، خدمات و پروژه‌های خود در زمینه طراحی، ساخت و اجرای نیروگاه‌های خورشیدی پرداختند. این نمایشگاه فرصت مناسبی برای آشنایی صنایع و بازدیدکنندگان با توانمندی‌های موجود در بــــازار داخلی ایجاد کرد. شرکت‌های حـاضــر از بخش‌هــای مختلف زنجیره تأمین انرژی‌های خورشیدی از طراحی، ساخت تجهیزات و تامین قطعات تا مشاوره و اجرای پروژه، در این رویداد شرکت داشتند. بازدیدکنندگان امکان گفت‌وگو و دریافت اطلاعات فنی مستقیم از نمایندگان شرکت‌ها را داشتند. این بخش به‌عنوان مکمل برنامه‌های سمینار، به ارتقای شناخت صنایع نسبت به گزینه‌های موجود کمک می‌نماید.

پنل پرسش و پاسخ صنایع

در بخش پنل پرسش و پاسخ، نمایندگان صنایع فرصت یافتند به‌صورت مستقیم دغدغه‌ها، چالش‌ها و سوالات خود را با نمایندگان ارگان‌های مرتبط مطرح کنند. در ابتـــــدای جلسه یکی از سوالات مطرح‌شده از سوی صنایع، درباره نحوه و هزینه‌های مربوط به اتصال نیروگاه‌های خورشیدی به شبکه برق سراسری بود. آقای مهندس شهیر از شرکت توزیع برق شهرستان تبریز اعلام کرد که هزینه‌های اتصال به شبکه مطابق ضوابط موجود، بر عهده سرمایه‌گذار است.

در خصوص وجود مجوز قانونی برای فروش برق نیروگاه‌های هیبریدی بود که در پاسخ اعلام شد تاکنون سازمان ساتبا دستورالعملی در این زمینه صادر نکرده است.  در رابطه با صادرات برق نیروگاه تجدیدپذیر گفته شد در برنامه کاری وزارت نیرو است که صادرات را فعال نماید تا نیروگاه ها بتوانند از این امکان استفاده نمایند. در رابطه با راندمان پنل های خورشیدی گفته شد که بدلیل اینکه ورودی این سیستم ها انرژی خورشید است که رایگــان است، راندمان پنل های خورشیدی به اندازه راندمان نیروگاه های فسیلی مهم نیست و تنها موجب افزایش سطح مورد نیاز می شود و البته بر هزینه سازه خورشیدی اثر دارد. گفته شد که اصلی ترین چالش برای واحدهای صنعتی داخل شهرکهای صنعتی این است که شرکتهای توزیع برق تاکنون زیرساخت کنترل پذیری را در تابلوهای برق واحدهای صنعتی نصب نکرده اند و بنابراین برق واحدهای صنعتی را بصورت فیدری قطع می کنند. نماینده شرکت‌های شهرک صنعتی استان آذربایجان شرقی نیز از پتانسیل 400 مگاواتی نیروگاه خورشیدی در این استان صحبت کرد و گفت: طبق آمار وزارت صمت 300 هزار میلیارد تومان صرفا از بابت عدم النفع تولید در سال 1403 صنعت متضرر شده است.