سمینار نیروگاه های تجدیدپذیر در صنایع استان اصفهان

Indust – Solar Isfahan

سمینار اینداست سولار انرژی‌های تجدیدپذیر در صنایع کشور

10 مرداد در اتاق بازرگانی اصفهان

سمینار اینداست سولار انرژی‌های تجدیدپذیر در صنایع کشور، در مورخ 10 مردادماه در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار گردید. در این سمینار، صنایع بزرگ استان و همچنین ارگان‌های مرتبط و فعالان و تولیدکنندگان بخش خصوصی استان در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر حضور داشتند

:سخنرانان و متن سخنرانی ارگان‌ها به شرح زیر است

آقای مهندس مسعود گلشیرازی، رئیس کمیسیون انرژی و صنایع پتروپالایشی اتاق بازگانی،صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در سخنرانی خود با اشاره به نیروگاه خورشیدی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: چاره‌ای جز حرکن به سمت اقتصاد خصوصی نیست ودولت باید تنها به عنوان یک سیاست‌گذار عمل کند تا اینکه خود بنگاه‌داری کند. او با اشاره به اینکه در یک دهه گذشته نرخ تشکیل سرمایه در کشور منفی بوده است خاطرنشان کرد: میزان استهلاک بنگاه‌ها و صنایع از میزان سرمایه گذاری پیشی گرفته که این خود گویای آن است که سیاست‌های کشور به خوبی عمل نکرده‌اند. رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی اصفهان به مهم‌ترین چالش موجود در اصفهان اشاره کرد و گفت: توزیع نامتوازن در چند دهه گذشته رخدادهای زیادی را در این استان رقم زده است

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان نیز در این همایش حضور داشتند و با اشاره به تاسیس نیروگاه‌های خورشیدی افزود: اصفهان در تاسیس نیروگاه‌های خورشیدی در بخش خانگی، رتبه اول کشور را در  اختیار دارد. خوشبختانه اقدامات مثبتی در زمینه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در اصفهان افتاده که استان را در جایگاه نخست بیشترین میزان تولید برق خانگی یا به اصطلاح نیروگاه‌های پشت‌بامی در کشور قرار داده است

آقای علاقه‌مندان افزودند: بخش خصوصی نیز می‌تواند مدعی شود و به عنوان اقتدار دولت وارد سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی تجدیدپذیر شود. متاسفانه همانطور که می‌دانید وضعیت فعلی انرژی کشور در مرحله‌ای قرار دارد که مجبور به ایجاد محدودیت در مصرف برق صنایع هستیم

شرکت توزیع نیروی برق شهرستان اصفهان، دفتر بازار برق و تولیدات پراکنده با ارائه خانم مهندس صالحی:این سخنرانی در رابطه با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و برق خورشیدی در حوزه صنایع و فرصت‌ها، چالش‌ها و تمهیدات آن و همچنین مزایای انجام تعهدات ماده 16 در چارچوب شهرک انرژی‌ خورشیدی سخنرانی شد.

سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق(ساتبا) نیز در رابطه با تامین برق صنایع از طریق توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر با ارائه آقای دکتر محمدنژاد پرداخت. در این ارائه در رابطه با ضرورت توسعه ظرفیت نیروگاهی در کشور، مزایای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور، مکانیزم و مدل‌های جدید سرمایه‌گذاری در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر صحبت شد.

شرکت توزیع نیروی برق استان اصفهان با سخنرانی آقای مهندس ثقفی، ارائه خود را با موضوع انرژی خورشیدی در صنایع آغاز نمود. همچنین اقدامات شرکت توزیع برق استان اصفهان در خصوص احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان در این ارائه مطرح شد

شرکت برق منطقه‌ای اصفهان، معاونت هماهنگی، مجری طرح توسعه نیروگاه‌های پراکنده و تجدیدپذیر با موضوع نیروگاه‌های خورشیدی در استان اصفهان سخنرانی خود را آغاز نمود. در این ارائه در رابطه با نیروگاه‌های خورشیدی و نیروگاه های بادی مطرح شد

انجمن ساتکا: در ابتدا معرفی انجمن ساتکا و اهداف و اولویت‌های انجمن ارائه شد و پس از آن به ارزیابی فنی و اقتصادی روش‌های تامین برق صنایع از نیروگاه خورشیدی، روش‌های مختلف تامین برق صنایع از نیروگاه خورشیدی، وماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان پرداخته شد. در این روش صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظفند معادل 1% از انرژی مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین نمایند.

جعفر محمد نژاد مدیرکل دفتر مدیریت طرح‌های تجدید پذیر ساتبا نیز در سمینارنیروگاههای خورشیدی برای صنایع استان اصفهان  که به‌نوعی میزبان این همایش هم بودند  به رویکرد این سازمان برای توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر از طریق راهکارهای متعدد و متنوع اشاره کرد و گفت: سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق وابسته وزارت نیرو (ساتبا) دو راه‌کار مشخص قرارداد؛ یک خرید تضمینی بیست‌ساله در قالب ماده 61 که ظرفیت این نیروگاه‌ها از 20 کیلووات تا سه مگاوات در زمین‌های شخصی است و دیگر از منظر محدودیتی که برای صنایع پرمصرف و صنایع تولیدی در سهمیه‌بندی برق ایجادشده، این صنایع بر اساس ماده 16 قانون جهش تولید دانش‌بنیان آن‌ها مکلف به ایفای تعهد مصرف یک درصد برق تولیدی سالیانه خودشان هستند.

وی اضافه کرد: صنایعی که عملاً بیش از یک مگاوات مصرف دارند، ساتبا مسیری مشخص کرده تا از طریق دریافت پروانه، نیروگاه تجدید پذیر احداث کنند و از بخشودگی و معاف شدن از جرائم ناشی از پرمصرف بودن بهره‌مند شوند.

مدیرکل دفتر مدیریت طرح‌های تجدید پذیر ساتبا یادآور شد: سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) از 1394 قرارداد خرید تضمینی برق با ماده 61 را در دستور کار قرار داده و با اعلام عمومی و تعرفه‌های جذاب اقدام به خرید می‌کند

دریافت فایل های ارائه شده در سمینار اینداست سولار اصفهان

سخنرانان موضوع ارائه لینک دانلود ارائه
انجمن ساتکا ارزیابی فنی و اقتصادی روش‌های تامین برق صنایع از نیروگاه خورشیدی https://satka-association.com/wp-content/uploads